Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Τα ελληνικά νησιά κατοικήθηκαν πριν 170.000 χρόνια!



Οι Νεάντερταλ ή οι «όρθιοι άνθρωποι» (Homo erectus), δηλαδή οι πρόγονοι του σύγχρονου ανθρώπου (Homo sapiens), είχαν με κάποιον τρόπο φθάσει δια θαλάσσης και αποίκισαν τα νησιά της.. Ανατολικής Μεσογείου, την Κρήτη, τα Ιόνια, την Κύπρο και άλλα, πριν από πολλές δεκάδες χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που σταδιακά έρχονται στο φως.
Ένα άρθρο στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού “Science” κάνει λόγο για μια πραγματική επανάσταση που έχει λάβει χώρα κατά την τελευταία 20ετία, όσον αφορά τις γνώσεις (ή ενδείξεις) των επιστημόνων για τους πρώτους κατοίκους των μεσογειακών νησιών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ - Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΙΕΡΕΙΑ

Η θέση της Γυναίκας στην Ελληνική Θρησκεία


Υπάρχει μια διαστρεβλωμένη και ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι οι γυναίκες της Αθήνας και στην υπόλοιπη Αρχαία Ελλάδα ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, σιωπηλές, υποτακτικές και «αόρατες» μορφές, περιορισμένες στο εσωτερικό των σπιτιών τους, όπου ασχολούνταν υπάκουα με το νοικοκυριό και την ανατροφή των παιδιών. Η άποψη αυτή έχει βασιστεί σε αναγνώσεις κείμενων περίφημων συγγραφέων, όπως του Ξενοφώντα, του Πλάτωνα και του Θουκυδίδη, καθώς και σε διάφορες παραστάσεις αρχαίου δράματος. Έχει χρησιμοποιηθεί δε κατά κόρον όχι μόνο για την υποβάθμιση του ρόλου της γυναίκας αλλά και για την κατασυκοφάντηση της Πατρώας Ελληνικής Λατρείας από τους Χριστιανούς νέο-απολογητές την ίδια ώρα που τα εκκλησιαστικά κείμενα είναι γεμάτα συκοφαντίες και ύβρεις για την γυναίκα.