Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Νίγια: Η χαμένη ελληνική πόλη στην Κίνα που λίγοι γνώριζαν!

Νίγια: Μια χαμένη ελληνική πόλη στην Κίνα!


Ο αμφορέας αυτός βρέθηκε στην πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar το 1993. Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Πηγαίνει αρκετά πίσω.

Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν, περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903 (106 χρόνια πριν) άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους. ( Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν.).

Αφροδίτη της Μήλου

 Όταν οι Γάλλοι σκότωναν Έλληνες για να αρπάξουν την Αφροδίτη της Μήλου! Πάνω από 200 Έλληνες έπεσαν νεκροί για να υπερασπιστούν το άγαλμα…



Πολλοί από εμάς έχουμε… επισκεφθεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, και έχουμε θαυμάσει τον τεράστιο καλλιτεχνικό πλούτο που φυλάσσεται σ΄αυτό το Μουσείο.
Ο επισκέπτης μένει έκθαμβος και άφωνος μπροστά σε έργα τέχνης που έχουν δημιουργήσει μεγάλοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, όπου η αρμονία, το αισθητικό κάλλος, και η τεχνική αρτιότητα αποτυπώνονται στο καμβά, στο μπρούντζο και στο μάρμαρο.

Μινωικά πλοία… στη Νορβηγία

Αναζήτησα εικόνες μινωικών πλοίων στο Διαδίκτυο, εστιάζοντας στις σκανδιναβικές πηγές προέλευσης, κι άρχισα να πέφτω από έκπληξη σε έκπληξη: τα νότια παράλια της Νορβηγίας (Oestfold) και της Σουηδίας (Bohuslan), αλλά και ένα νησί της Δανίας καταμεσής της Βαλτικής (Bornholm), είναι διάσπαρτα με πετρόγλυφα μινωικών πλοίων της Εποχής του Χαλκού!

Ελληνική παρουσία στη Βόρεια Θάλασσα και εμπόριο Κασσιτερίτη –Ήλεκτρου


Ιωάννης Μιχαλέτος
Πολιτικός Αναλυτής-Συντάκτης Ν.Α Ευρώπης για διεθνή ΜΜΕ

Κατά τη περίοδο 2.500 -2.000 Π.Χ ο Μεσογειακός κόσμος ανέπτυξε το εμπόριο του Κασσιτερίτη συνενώνοντας κατά αυτό τον τρόπο τη Βόρεια Θάλασσα με τη Μεσόγειο , τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Τα υπάρχοντα ιστορικά στοιχεία καταδεικνύουν τη κρίσιμη συμβολή των Μινωικών και Μυκηναϊκών στόλων στη δημιουργία των εμπορικών δρόμων Βορρά-Νότου,

Σκωτία: Γεμάτη Αρχαιοελληνικά Τοπωνύμια! Τι σχέση έχει η Σκωτία με την πατρίδα μας;

Είναι ήδη γνωστή η εκδοχή πού θεωρεί ότι το όνομά της προέρχεται από την Ελληνική λέξη...
«σκότια χώρα» δηλαδή «σκοτεινή» χώρα, γεγονός πού είναι αληθές και απηχεί μια ανέκαθεν πραγματικότητα, εφ’ όσον οι ομίχλες και οι συννεφιές είναι η συνηθισμένη μετεωρολογική της κατάσταση.

Εις Πανίαν

Εις Πανίαν


Ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων από τα αρχαία κιόλας χρόνια ήταν η Ισπανία,

δημιουργώντας κι εκεί αποικίες, κληροδοτώντας το στίγμα του πολιτισμού, της παράδοσης και της κουλτούρας μας…

Απολλώνιος Τυανέας και Ιησούς Χριστός: Σχέση και φιλοσοφία




Απολλώνιος Τυανέας και Ιησούς Χριστός: Σχέση και φιλοσοφία

Ο Απολλώνιος γεννήθηκε στις αρχές του 1ου αιώνα μΧ. στα Τύανα της Καππαδοκίας και έμεινε γνωστός ως ο "Απολλώνιος ο Τυανέας". Γι αυτόν τον Έλληνα φιλόσοφο γράφτηκαν πολλά από τους μετέπειτα ιστορικούς, φιλόσοφους και συγγραφείς. Ήταν μία πολύ σημαντική προσωπικότητα που έδρασε και επηρέασε σημαντικά την πορεία της εξέλιξης της φιλοσοφικής σκέψης της εποχής του. Αναγνωρίστηκε ως "θείος Άνθρωπος" σχεδόν από όλους τους λαούς της Μεσογείου, στην εποχή του.

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα. Η Ιερότητα και τα μυστικά της επίπεδα


Η Ιερότητα και τα μυστικά επίπεδα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

Αποκαλυπτική έρευνα: Αθανάσιος Ζερμπίλης
(ψυχολόγος, ερευνητής και μελετητής των αρχαίων ελληνικών μυστηρίων)

Είναι ανέφικτο μέσα σε λίγες σελίδες, έστω και να προσεγγίσουμε, πόσο μάλλον να αναλύσουμε, να ερευνήσουμε και να διαπραγματευτούμε ένα τόσο μεγάλο, ιερό μυστικό, απαγορευμένο και τόσο δύσκολο θέμα.